Wie is Sushil Pant (Sharma)

 

Sushil Pant (uit de Sharma kaste) is de eigenaar van Real Colors of India. Zijn jeugd bracht hij door in in het noorden van India. Al op 14 jarige leeftijd ging hij in zijn eentje naar Dehli. Een grote stad biedt meer mogelijkheden om een toekomst op te bouwen dan een dorp in de bergen.

 

Als 14 jarige jongen begon hij met het poetsen van taxi's. Met het geld wat hij daarmee verdiende heeft hij later zijn rijbewijs gehaald. Tijdens de tochten met touristen, en gedurende de wachttijden als taxichauffeur, heeft hij eerste leren lezen en schrijven. Later leerde hij zichzelf engels spreken. Dit spreekt hij uitstekend. Je kunt zeer goed met hem communiceren. Naast chauffeur kan hij als gids je veel over India's historie en cultuur vertellen.

 

Ruim 20 jaar geleden is Sushil begonnen als taxi chauffeur, wat in een land als India geen simpel beroep is. Auto's moeten gehuurd worden en de opbrengsten van een rit gaan meestal in zijn geheel naar de eigenaar van de auto en de tussenpersonen. De chauffeur moet leven van de tip en is wel verantwoordelijk voor de schades aan de auto.

SushilPant

 

Sushil is getrouwd en vader van twee kinderen. Zijn gezin is erg belangrijk voor hem en hij wil zijn kinderen graag de kansen geven die hij zelf minder gehad heeft; waaronder goed onderwijs.

 

Omdat Sushil verder wil, is hij - samen met zijn familie en enkele goede vrienden - Real Colors of India (DriveIndia.nl) begonnen. Het team van Real Colors of India begeleidt reizen door geheel India.

Sushil maakt deel uit van een samenwerkingsverband van 15 chauffeurs die ieder meer dan 10 jaar ervaring hebben met het begeleiden van toeristen. Deze gidsen spreken allen goed Engels en stellen zich tot doel de toerist tijdens hun vakantie zo veel mogelijk te ontzorgen.